e
Banner

Etiketler: kadın istihdamı



Denizcilikte kadın istihdamının artırılması için anlamlı imza



Denizcilik sektöründe her yıl stajyer olarak işe alınan toplam öğrenci sayısının minimum oranında kız öğrenci olmasını garanti altına alacak iyi niyet protokolü, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve DFDS Akdeniz İş Birimi Başkanı Lars Hoffmann tarafından 8 Mart 2021 günü imzalandı. İmza töreni Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait çok amaçlı kurtarma gemisi olan Nene Hatun Gemisi’nde gerçekleştirildi. 




Kadın Tır Sürücüleri Mars Logistics ile yola çıktı


Yayın: 12-10-2021
Kategori: Lojistik

Mars Logistics, ocak ayında başlattığı Eşitliğin Cinsiyeti Yoktur projesi ile Birleşmiş Milletler’in belirlediği Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’ndan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği konusu ile ilgili çalışmalar yapıyor. Proje kapsamında 2 kadın tır sürücüsü Mars Logistics’te işe başladı.




Scania servislerine kadın eli değiyor


Yayın: 26-11-2021
Kategori: Ticari Araçlar

Scania, “erkek egemen” sektörlerden biri olarak görülen otomotiv sektörü için yetkili servislerinde kadın istihdam oranını son bir yıllık süreçte yüzde 4 arttırdı. 




Damla Alışan: Kadın gücünün artırılmasına öncülük ediyoruz


Yayın: 21-03-2022
Kategori: Lojistik

Lojistik sektöründe değişime öncülük eden yöneticilerden Alışan Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Damla Alışan, kadın çalışan oranlarında son 3 yıldır yüzde 20-23 bandında artış yaşandığını, şirket yönetiminin ise yüzde 75’inin kadın olduğunu söyledi. Alışan, ayrıca “Birlikte Başarıya Alışanlar” projesiyle kadın istihdamının artırılması, iş hayatında, eğitimde ve sporda desteklenmesi konusunda birçok öncü projeye imza attıklarını söyledi.